Ville Kentala artikkelikuva

Monitaituri, nörtti, puujalkojen suoltaja ja Dungeon Master

|

Ville Kentala artikkelikuva

Ville Kentala

Aloitamme blogimme kertomalla Villestä, jonka oppimiskyky yllättää jopa asiakkaamme ja jonka ammattitaito ei jätä ketään kylmäksi – monessakaan mielessä.

Software Engineer

Aloitamme blogimme kertomalla Villestä, jonka oppimiskyky yllättää jopa asiakkaamme ja jonka ammattitaito ei jätä ketään kylmäksi - monessakaan mielessä.

Kuka on Ville?

Ville on omien sanojensa mukaan nisäkäs, jolla on O-veriryhmä, hän soittaa useita eri soittimia, pelaa virtuaalitodellisuudessa ja harrastaa pöytäroolipelejä. Tästä aloituksesta voi siis päätellä, että kyseessä on älykäs, mediaaniryhmään asettuva insinööri. Miksi mediaani? Sillä nämä älyköt harvemmin kykenevät esittelemään itseään yhtään tämän paremmin.

Ville on nuori, tietoteknisesti orientoitunut ja insinöörikoulutuksen omaava tiimimme avainpelaaja. Ville suuntasi aikanaan Vaasasta Turkuun kehittääkseen itseään, ja tämän mission tulosta voi ihastella toimistollamme. Tutkintoja löytyy kaksin kappalein, vahvuuksia löytyy useilta eri sovelluskehityksen osa-alueilta ja Villen taiteellisuus on kirsikka kakun päällä. 

Kun Ville poistuu toimistolta, hän suuntaa useimmiten viettämään vapaa-aikaansa riippumaton kanssa ja tämä on päivästä riippumatonta sekä allekirjoittaneen riippumaton mielipide (tämä puujalkatouhu on näköjään tarttuvaa). Lisäksi Villen vapaa-aikaan kuuluu Dungeons & Dragons -pöytäroolipelailua hauskoissa porukoissa sekä musiikin säveltämistä sekä musisointia.

Musiikkia hän tekee niin omaksi ilokseen kuin esitettäväksi muualla. Näistä esityksistä päästään aina välillä nauttimaan toimistollamme. Joissain hankkeissamme tämä on myös ollut erinomainen lisä, sillä Villen avulla kykenemme tuottamaan musiikit ja äänet itse. 

Villen taiteellisuus näkyy toki muutenkin hänen koko persoonassaan. Esimerkiksi innovaatiopalavereissa Villen luovuutta on helppo kanavoida käyttämäämme MeisterTask -projektihallintajärjestelmään "korteiksi". Ville löytää aina vaihtoehtoisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja mitä tulee niin koodiin kuin ulkoasuun. 

Seuraavaksi vuosilomille

Työsopimusta allekirjoitettaessa päätettiin, että vuosilomakertymä lätkäistään Villelle heti maksimiin ja Ville on mukana rakentamassa positiivista työnantajakuvaa Luotosesta. Tämä osoittautui positiiviseksi "virheeksi", sillä välillä Ville tuntuu viihtyvän jopa liian hyvin toimistolla. Jollain tavalla Ville kuitenkin saatiin kirjautumaan OrangeHRM-henkilöhallintajärjestelmäämme ja merkkamaan itselleen useampi viikko vuosilomia.

Tiedusteltaessa mitä hän aikoo lomalla tehdä, vastaus yllättäen liittyi riippumattoon. Lisäksi lomaan kuuluu mökkeilyä, liikkumista ja palautumista. Näillä eväillä on hyvä suunnata syksyyn, sillä hankkeemme jatkavat kasvuaan, tiimimme vahvistuu useilla henkilöillä ja tiimimme jokaisen jäsenen vastuu jatkaa kasvuaan. Villessä tämä ei ole herättänyt harmistusta vaan lähinnä kiinnostusta jatkaa omaa kasvutarinaa osana Luotosen tiimiä. 

Ehkäpä jossain tulevassa henkilökuvauksessa tulemme kuulemaan, mitä Villelle kuuluu ja miten pitkälle tarina on jatkunut…

Janne Uoti

View posts by Janne Uoti
CEO of Luotone. Living with Laukku.
Scroll to top