Lauri_pienikuva

Analyyttinen kuuntelija ja monitoimimies

|

Ville Kentala artikkelikuva

Lauri Keinänen

Blogimme jatkuu Laurin henkilöesittelyllä, joka on toinen Luotosen yrittäjistä.

Yrittäjä

Blogimme jatkuu Laurin henkilöesittelyllä, joka on toinen Luotosen yrittäjistä.

Kuka on Lauri?

Omien sanojensa mukaan Lauri on analyyttisen introvertin ja sosiaalisesti lahjakkaan ekstrovertin sekoitus. Inspiraation iskiessä kaikki katoaa ympäriltä, jolloin fokus on vain ja ainoastaan tehtävässä. Kun pää viimein useiden tuntien jälkeen nousee kumarasta päätelaitteen edestä, astuu esiin mukava ja lämminhenkinen persoona, joka keskustelee mielellään oikeastaan mistä tahansa aiheesta. Laurin sydäntä lähellä ovat paitsi keuhkot, myös kaikki sellainen, jossa pääsee toteuttamaan omaa luovuuttaan; olipa sitten kyse musiikin tekemisestä tai käyttöliittymien suunnittelusta.

Lauri on toimiston hiljainen ja analyyttinen kuuntelija (silloin, kun hän ei ole kertomassa huonoja vitsejään) ja se tyyppi, joka pitää innokkaampien jalat maassa, kun ideoiden kanssa meinataan lähteä lentoon. Samalla Lauri on toimiston tukipilari, jonka puoleen työntekijät kääntyvät silloin, kun omissa hommissa tulee mutkia matkaan.

Lauri osaa neuvoa lähes asiassa kuin asiassa, sillä osaamista tältä mieheltä löytyy laajalta alueelta. Lauri onkin varsinainen Luotosen monitoimimies, joka hoitaa graafista suunnittelua, käyttöliittymäsuunnittelua, käyttäjäkokemusta, markkinointia, brändäämistä, toisinaan ohjelmointia ja vaikka mitä muuta. Osaaminen on karttunut vuosien varrella, kun Lauri on työskennellyt freelancerina lähes kymmenen vuoden ajan valokuvauksen, graafisen suunnittelun ja ohjelmoinnin parissa. Jossain siinä välissä hän ehti myös opiskelemaan ja valmistumaan Turun ammattikorkeakoulussa ICT-tradenomiksi.

Työ Luotosella ei Laurin mielestä tunnu työltä, sillä työ on mielekästä, työilmapiiri toimistolla on hyvä ja aikataulut itse päätettävissä. Projektin rakentamista voi jatkaa vaikka keskellä yötä, jos silloin sattuu heräämään. Yrittäjyyden tuoma vapaus kiehtoo, vaikka se tuokin mukanaan ison vastuun. Aina ei olekaan ihan varmaa, tunteeko Lauri käsitettä vapaa-aika, sillä hänet voi todellakin löytää töitten äärestä mihin kellonaikaan tahansa. Lisäbonus tälle yrittäjälle on se, että työtä pääsee tekemään itselleen, jolloin työssä on kyse omista kasvoista. Lauri toivookin, että omasta työstä jää jälki johonkin.

Työajan ulkopuolella Lauri pyrkii purkamaan stressiään musiikkia tekemällä ja kitaraa soittelemalla. Aurinkoisella ilmalla Lauri suuntaa ulos luontoon tai kaupungille, mutta synkemmällä säällä on hyvä rentoutua hyvän viskin ja kirjan parissa.

Teksti: Anni Roivas

Janne Uoti

View posts by Janne Uoti
CEO of Luotone. Living with Laukku.
Scroll to top